Yoga- en pilateslessen

Wil je graag wat meer bewegen, gezonder leven en even ontstressen? Dan kan je bij ons terecht voor Yoga- en pilateslessen.

Bij ons kan je terecht voor

Zwangerschapsyoga

Yoga wint de laatste jaren weer steeds meer aan populariteit. En ook tijdens de zwangerschap kan dit zeker heilzame voordelen bieden. In onze drukke, gejaagde moderne samenleving is het meer dan ooit belangrijk even tijd te nemen voor jezelf. En dit is zeker het geval tijdens de zwangerschap. De zwangerschap is een unieke ervaring waarvan een vrouw moet kunnen genieten. Verschillende onderzoeken toonden al reeds aan dat minder stress tijdens de zwangerschap niet enkel de neurologische ontwikkeling van baby’s in de baarmoeder bevordert, maar ook die van zuigelingen en peuters.  

Deze lessen  voor de zwangere vrouwen staan onder leiding van Elien Wouters. Zij ervaarde zelf de positieve effecten van yoga oefeningen tijdens haar zwangerschap. Ook door haar opleiding perinatale kinesitherapie weet ze op welke manier iedere zwangere vrouw de juiste tips te geven om de zwangerschap positief te ervaren. De lessen die zij geeft zijn geen zuivere yoga, maar eerder een combinatie van yogaoefeningen (verstevigende dynamische houdingen, herstellende en ontspannende houdingen en ademhalingsoefeningen met visualisaties), prenatale oefeningen (stabilisatie oefeningen en algemene tips) en zelfs wat invloeden van karate. Elien beoefende karate van haar 5de tot haar 21ste. Binnen deze gevechtsport wordt tevens veel aandacht geschonken aan beheersing van de ademhalingen het aannemen van een juiste houding. En dus komen er zelfs hieruit enkele elementen aan bod in deze lessen.

Tijdens deze les ligt steeds de nadruk op ontspanning voor jou en jouw baby, een juiste rustige ademhaling en stressreductie. Alle oefeningen zijn veilig en aangepast voor zwangere vrouwen. Je moet geen ervaring hebben met yoga of erg sportief zijn om te kunnen deelnemen.  

Je kan deelnemen aan deze lessen na de echo van 12-14 weken, wanneer we er dus van uit kunnen gaan dat alles veilig verloopt met jou en jouw baby. Indien er specifieke problemen zijn waarvoor kinesitherapie of osteopathie aangewezen is, dan verwijzen we je graag eerst door naar onze praktijk voor een afspraak.

Wanneer?
Woensdag 20u-21u
Zaterdag 8u30-9U30

Tarief

10 euro / les
Bij aankoop 10 beurten pasje: 8 euro/ les

Pilateslessen

Een oeroude trainingsvorm die almaar populairder wordt, dat is Pilates. Hier traint men zowel op flexibiliteit, uithouding als kracht door middel van integratie van gevarieerde bewegingen met als basis het behoud van een stabiel center. Enkele principes die worden toegepast tijdens Pilates zijn onder andere het gebruik van een goede natuurlijke ademhaling, concentratie, een correcte houding, het maken van vloeiende bewegingen, precisie en controle van de bewegingen.  

Wat vaak gedacht werd, is dat Pilates enkel en alleen voor jonge vrouwen is of voor mensen met lage rugpijn. Niets is minder waar! Uit onderzoek is gebleken dat Pilates gunstige effecten heeft op performance en functionaliteit bij lopers,  ademhalingsmechanica tijdens hefbewegingen, pijn tijdens de zwangerschap en verbetering in evenwicht bij oudere personen. Zowel mannen als vrouwen, jong of oud, getrainde personen of minder getrainde personen kunnen de voordelen halen uit Pilates.  

Hoewel Pilates door velen wordt onderschat, kan dit toch zorgen voor een stevige workout. Naargelang je eigen kunnen, kan de oefening aangepast worden. Wel wordt er verwacht dat je geen ernstige medische klachten hebt zodanig dat de les vlot kan verlopen. Moest je toch medische klachten hebben, verwijzen we je eerst graag door naar onze praktijk.

Deze lessen staan onder leiding van Naomi Van Gossum. Naomi volgde een uitbreidingscursus pilates binnen kinesitherapie. Ook haar reeds uitgebreide ervaring binnen de sport maakt dat ze via deze lessen iedereen op verantwoorde wijze van een stevige work-out kan voorzien.  

Wanneer?
Dinsdag van 20u-21u
Zaterdag van 9u30-10u-30

Tarief
10 euro / les
Bij aankoop 10 beurten pasje: 8 euro/ les

Reserveer je les

PRAKTISCH

Materiaal

Wij voorzien matjes. Draag propere sportkledij en breng water en een handdoek mee.

Toon respect

Kom op tijd en verstoor de lessen niet. Beperk verder ook het gebruik van je gsm.

Annulatie

Een les die niet tijdig werd
geannuleerd (liefst 24u op voorhand) zal worden aangerekend.

Voordeur praktijk kinesitherapie Elien Wouters

Maak een afspraak

Interesse in onze lessen? Gebruik dan onze kalender of contacteer ons voor een afspraak voor je te maken. Heb je vragen twijfel niet om ze te stellen!

Contacteer ons